al contingut a la navegació Informació de contacte

Aitona, Almatret, La Granja d’Escarp, Maials, Massalcoreig i Seròs fan front comú per a exigir una prestació òptima del servei d’atenció primària.

Gràcies a les gestions impulsades pels ajuntaments d’aquests municipis, el Departament de Salut s’ha compromès a complir amb els serveis mínims acordats el passat mes de maig.

DIMARTS 04 JULIOL 2023

Avui dimarts 4 de juliol els alcaldes i alcaldesses dels municipis d’Aitona, Almatret, La Granja d’Escarp, Maials, Massalcoreig i Seròs han mantingut una nova reunió de treball amb representants del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal d’exigir una prestació òptima del servei d’atenció primària en els consultoris d’aquestes sis poblacions del Baix Segrià.

En concret, els sis alcaldes reclamen una assistència sanitària òptima per a tots els veïns i veïnes d’aquestes poblacions de l’EAP Seròs i la millor conciliació possible per a tots els professionals de l’àmbit sanitari; i exigeixen la contractació de més metges que donin cobertura de forma presencial als consultoris locals.

Així, les gestions liderades per aquests sis ajuntaments s’han traduït en el compromís per part de la delegació de Salut Lleida, la gerència de l’ICS i direcció d’Atenció Primària Lleida de complir a partir de la setmana vinent amb els serveis mínims acordats el passat mes de maig.

En aquest sentit, els municipis d’Aitona, Almatret, La Granja d’Escarp, Maials, Massalcoreig i Seròs han traslladat als responsables del Departament de Salut, la seva preocupació i indignació davant la previsió setmanal de prestació del servei d’atenció primària al territori. Una previsió que contemplava, per exemple, que dos d’aquests municipis només disposessin d’atenció mèdica via telèfon.

Per tot plegat, els ajuntaments d’aquestes poblacions consideren “totalment intolerable i insostenible” aquesta situació i avancen que, un cop assolits els serveis mínims, l’objectiu és ara treballar per fer possible la contractació de tots els professionals de medicina general necessaris, per a garantir un servei òptim a la població.