al contingut a la navegació Informació de contacte

Difusió del Pla d'Emergència de la Presa de Mequinensa

Implantació del pla d'emergència de la presa de Mequinensa

DIUMENGE 19 NOVEMBRE 2023

El passat 5 d'octubre de 2023, Endesa, com a entitat titular de la presa de Mequinensa i responsable de l'elaboració i posada en marxa del seu Pla d'Emergència, va presentar el contingut d'aquest i els elements de seguretat de les instal·lacions, a més dels protocols de comunicació amb els diferents organismes públics de protecció civil. Aquest pla revesteix una importància crucial en la protecció i seguretat de la nostra població davant possibles emergències, destacant els següents aspectes:


Garantia de seguretat: La implementació del Pla d'Emergència de la presa de Mequinensa representa un compromís sòlid per part d'Endesa per garantir la seguretat de tots els habitants de la nostra regió.


Divulgació pública: La divulgació pública d'aquest pla és fonamental per mantenir la comunitat informada sobre els riscos potencials i les accions a seguir en cas d'una emergència a la presa. Aquesta iniciativa busca elevar el nivell de preparació de la comunitat i reforçar la seva capacitat de resposta davant qualsevol eventualitat.


En aquest sentit, Endesa ha editat un material de divulgació del Pla format per tríptics informatius i material audiovisual per tal que els Ajuntaments puguin dur a terme campanyes de conscienciació pública, informant la població sobre els riscos i les accions que han de prendre en cas d'una emergència.


Comunicació contínua: El Pla estableix uns protocols de comunicació contínua amb les autoritats i
organismes responsables de Protecció Civil per assegurar-se que tothom estigui al corrent dels
procediments d'emergència i les mesures de seguretat.


Sistemes d'Avís a la Població: S'han instal·lat 14 punts d'avís als municipis afectats pel pla i les situacions d'emergència que preveu. S'han col·locat sirenes als municipis de Mequinensa, Faió i Torrent de Cinca a Aragó, i Granja d'Escarp, Massalcoreig i Almatret a Catalunya.


Mantenir-nos informats i preparats és la clau per garantir la seguretat de la nostra comunitat.