al contingut a la navegació Informació de contacte

En marxa les obres de l’escola de Massalcoreig

Apart de les reformes que ja hi havia pendents de fa temps, l’edifici es prepara per acollir la llar d’infants i el menjador escolar a partir de setembre.

DIMARTS 27 JULIOL 2021

En marxa les obres de l’escola de Massalcoreig, les quals es van iniciar el passat mes de juliol i que si tot va bé, finalitzaran abans que comenci el nou curs escolar el proper 13 de setembre. Aquestes reformes consisteixen en la reestructuració de les diferents aules a fi de poder instal·lar, ara també, l’aula per a la Llar d’infants i el menjador escolar. La modificació d’alguns conductes i instal·lació elèctrica per a poder adaptar una mica de cuina i poder dur a terme el servei de menjador. També la rehabilitació de lavabos i la construcció de lavabos pels més petits i finalment el tancament  del porxo d'accés a l'escola de Massalcoreig a fi de poder obtenir més espai dins del mateix  edifici.

Tot plegat, és un arranjament que ja tenia pendent el Departament d’Ensenyament des de fa uns anys, amb algunes modificacions, amb la fi de millorar questes instal·lacions per poder també acollir la llar d’infants municipal i el menjador escolar a partir del mes de setembre.

Montse Jové, alcaldessa de Massalcoreig, es mostra feliç de tornar a tenir servei de llar d’infants després de més de vint anys que va tancar la guarderia municipal . “Feia dos dècades  que el municipi no disposava d’aquest servei, degut a la baixa natalitat que hi havia a Massalcoreig. L’any 2020, paradoxalment l’any de la covid19 i del confinament, ha estat un any de naixements al nostre municipi, en total vuit. Feia molts anys que no es donaven aquestes xifres i ens va fer replantejar la necessitat de tornar a obrir la llar d’infants municipal. En aquest moment ja hi tenim 5 preinscrits i podria finalitzar el curs escolar 2022 amb un total de 7 alumnes de P1 i P2”, apunta l’alcaldessa.

Jové explica que també és la primera vegada que l’escola del municipi oferirà el servei de menjador escolar. “Ens hem acollit al servei de menjador que ofereix el Consell Comarcal del Segrià, d’aquesta manera és una ajuda més pels pares que per les qüestions que sigui, necessiten deixar als seus fills a migdia a l’escola”.

Les obres tenen un pressupost aproximat de 40 mil euros, subvencionades pel Departament d’Ensenyament i les està duent a terme l’empresa  Josep M. Agustin de Nova, de Seròs. Recordem que el servei de Llar d’infants està inclòs en el projecte de Llars d’Infants Rurals de la Generalitat.