al contingut a la navegació Informació de contacte

Jordà es compromet amb Massalcoreig a buscar solucions que permetin dignificar l’Aiguabarreig i recuperar aquest espai natural

La consellera ha visitat aquesta tarda Massalcoreig per conèixer in situ aquest ecosistema i ha aprofitat l’ocasió per reunir-se amb pagesos i agricultors del municipi.

DIJOUS 25 NOVEMBRE 2021

Teresa Jordà, Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha visitat aquesta tarda el municipi de Massalcoreig per conèixer in situ el projecte que l’ajuntament vol dur a terme a l’Aiguabarreig i les possibilitats que ofereix aquest espai natural. Jordà s’ha mostrat interessada per aquest projecte, el qual pretén recuperar tota aquesta zona, posant en valor la biodiversitat i que a la vegada serveixi per generar ecosistemes saludables que permetin que tan les generacions presents com les futures continuïn gaudint d’aquest espai.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que des del departament d’acció climàtica s’estan esmerçant esforços per generar polítiques que contribueixin al desenvolupament sostenible del nostre país, “Que serveixin també per posar en valor el desenvolupament rural i el relleu generacional del nostres pobles, i espais com l’Aiguabarreig, un ecosistema únic en la península ibèrica, són un far per assegurar aquests grans objectius que tenim com a país i com a societat”

Jordà ha ofert mà estesa a l’ajuntament i a la seva alcaldessa, Montse Jové,  per treballar conjuntament a buscar solucions que serveixin per dignificar aquest espai tan emblemàtic i convertir-lo en un punt de referència del Baix Segre i els municipis de l’interior del territori.

Posteriorment la consellera s’ha reunit amb pagesos del sector fructícola i agricultors del municipi, per conèixer de primera mà com s’ha desenvolupat la passada campanya de la fruita i quines són les seves principals inquietuds pel que fa al futur de la pagesia en aquest indret  del Segrià. Els preus baixos de la fruita i la sobre població de conills en aquestes terres, han estat els principals temes que els pagesos han posat damunt de la taula. Jordà els ha explicat les accions que el departament està duent a terme en aquests àmbits i les polítiques que el departament està treballant pel que fa al sector de la fruita dolça.

Finalment Teresa Jordà ha acabat la visita a l’ajuntament on ha signat el Llibre d’Honor de Massalcoreig. A la consellera l’han acompanyat Bernat Solé, delegat del Govern i Ferran de Noguera, director dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Lleida.