al contingut a la navegació Informació de contacte

Massalcoreig celebra la ‘Festa de les Dones’

Tot i que enguany no s’ha pogut dur a terme la tradicional ‘Funció’ i el ball de Carnestoltes, el municipi ha pogut gaudir del repartiment dels pans beneïts, la cercavila ‘confinada’ i un concurs de disfresses virtual.

DILLUNS 01 MARÇ 2021

Massalcoreig celebra la tradicional ‘Festa de les Dones’, enguany en versió ‘confinada’ degut a les restriccions sanitàries causades per la crisi provocada pel Coronavirus. Tot i que no s’ha pogut dur a terme la ‘Funció’ (Escala en Hifi) i el ball de Carnestoltes, la Junta de l’associació ‘Festa les Dones’, ha organitzat diferents activitats, adaptades a la situació de pandèmia actual.

Els actes van començar dissabte al matí amb la missa solemne en homenatge a Santa Àgueda, patrona de les dones. En la mateixa eucaristia, el mossèn va dur a terme la benedicció dels aliments, (els pans i les gominoles) que posteriorment l’associació repartirà per totes les cases del municipi. Meri Arbonés, presidenta de l’entitat, explica que enguany, i per prevenir el poble de contagis, totes les coques han estat envasades individualment per evitar el contacte entre els veïns i veïnes de Massalcoreig. “Generalment repartíem les coques en safates, i qui en volia un tros l’agafava directament. Aquest any, tenint la màxima cura per no exposar als nostres veïns i veïnes, hem envasat totes les coques en racions individuals. També hem demanat a la gent del poble que no segueixin la cercavila i que esperin tots a casa seva a que passem a oferir-los el bocí de pa beneït”.

Per animar la cercavila, l’associació ha comptat amb la participació dels malabaristes d’ ‘Alea Teatre’ de Cervera, que han donat la nota de música i color al tradicional repartiment dels pans beneïts.

Durant tot el cap de setmana, la junta de la ‘Festa les Dones’ també ha organitzat un concurs de disfresses virtual. “Hem creat dues categories, la infantil per menors de 12 anys i la d’adults. El concurs consisteix en que tant nens com adults es disfressin i pengin la foto a les xarxes socials amb el hashtag #Festalesdones21. Totes les persones que ho hagin fet entraran al sorteig d’un pastís i 4 lots de vi en el cas dels adults, i 5 entrades al salting de Torrefarrera en el cas dels menors de 12 anys”, descriu Meri Arbonés.

Aquesta tarda és realitzarà el sorteig dels premis en ‘streaming’, per a que tots els veïns i veïnes puguin veure en directe si han estat, o no, els afortunats del sorteig.

És la primera vegada en dècades que el municipi no ha pogut dur a terme la ‘Funció’ ni el ball de carnestoltes, però la junta de l’associació ‘Festa les Dones’ és mostra optimista i espera que l’any vinent els Massalcoretjans i Massalcoretjanes puguin tornar a gaudir, encara amb més força i il·lusió, d’aquesta festa tant important per aquest poble del Baix Segrià.