al contingut a la navegació Informació de contacte

Massalcoreig celebra Sant Bartomeu

Des d’ahir i fins diumenge el municipi ha organitzat diferents activitats per a tots els públics en la que seria la primera festa major d’estiu post pandèmia

DISSABTE 03 SETEMBRE 2022

Massalcoreig celebra Sant Bartomeu, la primera festa major d’estiu post pandèmia que el municipi celebra sense cap tipus de restricció sanitària. Des de dimarts i fins diumenge, l’ajuntament ha organitzat tot d’activitats per a tots els públics, amb la finalitat de recuperar l’activitat social i normalitzar el retrobament entre els veïns i veïnes.

El pregó de festa major va ser a càrrec de Carlos Cabós, actor de Fraga que interpreta el paper de cunyat en la pel·lícula de la Carla Simón, Alcarràs. Cabós va agrair la invitació i l’escalf de tota la ciutadania de Massalcoreig, municipi el qual es va rodar majoritàriament la pel·lícula. “Una pel·lícula que l’única cosa que té d’Alcarràs és el nom. Penseu que tots els països del món han comprat els drets per veure-la i això vol dir que absolutament tot el planeta coneixerà Massalcoreig. De fet, Massalcoreig hagués estat un nom ben merescut també per aquesta pel·lícula”, afirmava Cabós.

Posteriorment és va donar pas als Hereus i les Pubilles d’enguany, tres nois i noies de 8 anys i tres més de 17, van ser nomenats Hereus i Pubilles de Massalcoreig per aquest any 2022. L’alcaldessa va celebrar que cada any es pugui dur a terme aquesta tradició, “perquè és sinònim que el poble té futur, mentre hi hagi nens i nenes seguirem sent un poble pròsper i cada dia una mica millor”, diu Montse Jové. Posteriorment es va dur a terme un concert a càrrec del grup de tenors QVoice i els més joves van inaugurar l’espai de les penyes, que enguany és va iniciar després d’una cercavila pels carrers dels municipis a càrrec de tots els i les penyistes.

Aquest matí, i després d’un esmorzar popular al poliesportiu, s’ha dut a terme la processó de Sant Bartomeu. Desenes de veïns i veïnes han acompanyat al Sant en una rua amenitzada per la música de l’orquestra Costa Brava. La processó ha finalitzat a l’església del poble amb una la missa cantada per la coral El Roser.

Per la tarda hi haurà concert i ball també amb l’orquestra Costa Brava i a l’espai de les penyes hi haurà karaoke fins ben entrada la matinada. Durant tot el cap de setmana també es celebraran cucanyes infantils, ‘scapes rooms’, la paellada popular al Sotet, la qual ja compta amb més de 300 inscrits i moltíssimes activitats més fins diumenge a les 12 de migdia, que es clourà les festes del patró de Massalcoreig amb una ballada de sardanes.

La regidora de cultura, Núria Ferran s’ha mostrat molt agraïda amb la gran participació de la ciutadania a tots els actes, “els veïns i veïnes tenien moltes ganes de sortir, de ballar i d’abraçar-se, finalment aquesta festa major ho hem pogut aconseguir”, finalitza la regidora.