al contingut a la navegació Informació de contacte

Massalcoreig ensenya alguns dels escenaris on es va rodar 'Alcarràs' aprofitant la floració dels fruiters

La caminada, inclosa dins el programa 'Massalcoreig en flor', ha aplegat una quarantena de persones

ACN- Más Pantaló
ACN- Más Pantaló

DIVENDRES 09 DESEMBRE 2022

Anna Berga (ACN): Massalcoreig (Segrià) ha dut a terme aquest diumenge una ruta guiada per alguns dels escenaris que apareixen a la pel·lícula 'Alcarràs' de Carla Simón aprofitant la floració dels arbres fruiters que fan que aquests dies el paisatge de bona part de la comarca es tenyeixi de color rosa. La quarantena d'assistents han pogut veure la casa principal, l'estable i algunes de les finques que apareixen al film, a més de descobrir algunes de les anècdotes que es van viure al municipi durant les setmanes de rodatge. La caminada està inclosa dins el programa 'Massalcoreig en flor', que el consistori ha organitzat els dies 5 i 13 d'aquest mes per donar a conèixer el municipi i posar en valor l'ofici de ser pagès.

La ruta de Massalcoreig ha combinat les visites als camps d'arbres florits, un del principals atractius turístics d'aquestes dates al Segrià, amb els paisatges que apareixen a la pel·lícula triomfadora de la Berlinale. I és que a banda del municipi d'Alcarràs que dona nom al treball de Carla Simón, les escenes del film també es van gravar a Massalcoreig, Aitona, Bellvís, Lleida, Seròs, Soses, Sucs i Fraga.

La regidora de Turisme del municipi, Esther Martínez, ha justificat aquesta combinació dient que la pel·lícula parla de l'horta i de la pagesia i que, precisament, l'objectiu de les rutes de la floració és "donar a conèixer aquest sector que està una mica oblidat".

La ruta ha sortit del casal del poble i ha passat pel Mas del Pantaló, escenari on s'ha gravat la casa i l'estable que apareixen a la pel·lícula de Simón. Al seu propietari, Josep Mariner, no li sorprèn que es facin rutes a aquest punt després de l'èxit de la pel·lícula a la Berlinale i ha assegurat que viu aquest moment amb una "alegria indescriptible". "com és casa teva, que l'has viscut des de petit, tens una alegria que no saps d'on et surt i això t'agrada compartir-ho", ha dit mariner.

La majoria dels quaranta participants que han assistit a la caminada han estat principalment veïns de Massalcoreig. Un d'ells, Rubén Jové ha dit que s'hi ha apuntat perquè li agrada caminar i perquè vol conèixer com es va gravar la pel·lícula, que ha admès que té "curiositat" de veure perquè es va gravar al municipi. "He vingut per caminar i aprofitar per veure l'entorn on es va rodar 'Alcarràs', ha dit per la seva banda Maria Teresa Domingo, que també ha lamentat que el públic no sabrà que la pel·lícula s'ha rodat a aquest municipi.

'Massalcoreig en Flor'

Massalcoreig s'ha sumat enguany a la iniciativa d'organitzar rutes guiades per gaudir de la floració dels arbres fruiters, com les que temps que ofereixen diverses poblacions del Segrià. Amb el nom 'Massalcoreig en Flor', l'Ajuntament ha dut a terme dues caminades, el 5 i el 13 de març, per l'entorn del municipi i la zona de l'Aiguabarreig, on conflueixen els rius Segre i Cinca.