al contingut a la navegació Informació de contacte

Massalcoreig és prepara per arranjar i millorar l’entorn dels rius Cinca i Segre al seu pas pel terme

El consistori s’ha posat en contacte amb la CHE per iniciar les obres de neteja i condicionament de les lleres dels rius, les quals presenten un estat considerable de deixadesa

DIJOUS 14 MAIG 2020

L’ajuntament de Massalcoreig vol començar el més aviat possible el condicionament de l’entorn dels rius Cinca i Segre al seu pas pel terme municipal. Per dur a terme aquesta millora, el consistori s’ha posat en contacte amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) entitat responsable del manteniment dels rius i les lleres, i li han demanat que inici el més aviat possible aquest arranjament.

L’alcaldessa Montserrat Jové, explica que tant el rius com el seu entorn necessiten d’una neteja urgent. “Ens trobem que el riu Cinca al seu pas pel terme mostra una mossegada que si no es repara ràpidament anirà menjant-se part del camí, causant problemes de circulació als pageses que hi transiten. També és molt important netejar les lleres de llenya, plantes i herbes i per evitar ensurts com el de l’any passat quan es va calar foc a part de l’entorn del riu”, explica l’alcaldessa.

Segons Jové, aquest arranjament és la primera pedra per donar sortida al projecte de promoció turística que té preparat el consistori per l’Aiguabarreig. “Massalcoreig té un dels ecosistemes més bonics d’Europa i pel nostre terme conflueixen els dos Rius, Segre i Cinca donant a nàixer el que tots coneixem com Aiguabarreig. Si volem mostrar aquest ecosistema al món, necessitem primer netejar i condicionar les lleres dels rius.”, descriu l’alcaldessa.

Representats de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) ja s’han posat en contacte amb el consistori i s’han compromès a tramitar aquest condicionament durant aquest any 2020.