al contingut a la navegació Informació de contacte

Massalcoreig se suma a les rutes de la floració amb ‘Massalcoreig en Flor’

Els dies 5 i 13 de març el consistori organitza una caminada entre les 9h i les 12 hores que permetrà observar l’horta de Massalcoreig, convertida en un mosaic de colors.

DIMECRES 23 FEBRER 2022

L’ajuntament de Massalcoreig se suma a les rutes guiades de la floració dels arbres fruiters amb la ruta ‘Massalcoreig en Flor’. Durant dos dies, el 5 i el 13 de març, les persones que així ho desitgin podran participar en una caminada pels entorns del municipi i de l‘Aiguabarreig.

Els visitants podran veure l’horta de Massalcoreig, convertida en un mosaic de colors i també podran gaudir de l’Aiguabarreig i la confluència dels rius Segre i Cinca. Del paisatge destaca el fort contrast produït pel pas de la vegetació de ribera a les planes eixutes dels voltants, de vegetació més modesta. Aquesta unió de zones humides i entorns àrids, de cingles verticals i planes de fruiters, fan que la zona presenti una riquesa biològica excepcional.

En aquest entorn s'hi troba una bona mostra de la fauna mediterrània que en els boscos de ribera, badines i canyissars hi troben refugi natural. Hi conviuen espècies de fauna i flora d'ambients ben diferents, com els ocells, una gran diversitat de rapinyaires i aus d'ambients desèrtics, i una extensa representació d'espècies escasses i amenaçades a Europa.

Montse Jové, alcaldessa de Massalcoreig, explica que la ruta començarà de la Plaça del Casal en direcció oest, fins trobar el riu Cinca;  allí es farà la primera parada per observar l’entorn des de la torre mirador, i posteriorment es travessarà els camps de fruiters de gran part del terme. “Comptarem amb la presència de guies locals que ens acompanyaran durant tot el recorregut. Farem una breu parada per degustar un bon esmorzar al bell mig de la natura i continuarem fins arribar a la Àrea recreativa ‘el Sotet’, on podrem parar per descansar i fer un breu intercanvi d’impressions d’allò que hem vist i hem après”, senyala l’alcaldessa.

Durant les tres hores que dura la caminada, parades incloses, també es visitarà el Casal Social, antic molí d’aigua i residencia familiar del Monforts; Les restes del monestir cistercenc de Santa Maria d’Escarp; la Serra de Montllobé amb restes de trinxeres de la guerra civil; Casa Quelo, casa senyorial que s’utilitzava com a presó durant els anys de la guerra civil i L’església parroquial de Sant Bartomeu, construïda el 1700.

La voluntat de l’ajuntament és que totes les persones que visitin Massalcoreig, a més de poder gaudir de l’espectacle de la floració, aprenguin el cicle de l’arbre fruiter; la importància del món de la pagesia, “i per damunt de tot que aprenguin també a estimar la terra i la natura gaudint del meravellós paisatge que ens envolta”, apunta Jové.

Les caminades estan pensades per grups de 25 persones. Les persones interessades es poden inscriure al web https://www.inscripcions.cat/floraciomassalcoreig2022/

 

Massalcoreig, 23 de febrer de 2022