al contingut a la navegació Informació de contacte

Sara Bailac recull les inquietuds de pagesos del Baix Segrià i és compromet a traslladar-les a la Generalitat i el govern de l’estat.

La sobre població de conills, preus justos per la pagesia i la reforma de la PAC han estat els principals temes de preocupació dels agricultors d’aquesta zona. La senadora s’ha compromès a treballar conjuntament amb el sector a fi de trobar solucions que millorin l’estabilitat d’aquest sector tan perjudicat els darrers anys.

DISSABTE 24 JULIOL 2021

Sara Bailac, senadora d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha visitat avui els municipis de Seròs i Massalcoreig, per a conèixer de primera mà, des del mateixos camps de fruita, la realitat del sector fructícola d’aquesta zona del Baix Segrià i recollir les seves principals preocupacions per a poder traslladar-les als diferents departaments. 

La sobre població de conills és un dels principals problemes que preocupen als agricultors d’aquesta zona, que veuen com aquesta espècie els hi fa malbé plantacions senceres d’arbres fruiters, descorxant els arbres des del la base i mossegant la fruita, deixant-la totalment inservible per a la seva venda. Bailac també ha pogut escoltar les reivindicacions dels pagesos per uns preus justos, problemàtica que ja fa massa anys que arrosseguen i que provoca que les noves generacions no s’incorporin a treballar al camp, ja que moltes vegades es veuen obligats a vendre el producte per sota del preu de producció. 

La reforma de la PAC (Política Agrària Comú) ha estat un altre dels temes a parlar. Els pagesos han demanat a la senadora republicana que traslladi al DARP i al govern d’Espanya, la necessitat d’incloure les plantacions fructícoles dins d’aquestes ajudes europees, fins ara excloses. Els agricultors no entenen com l’estat permet que aquestes plantacions no puguin beneficiar-se d’ajuts europeus, tal com fa la resta del sector primari, i com passa en altres països de la Unió Europea, tenint en compte l’alta producció fructícola que hi ha a Catalunya, però també en moltes altres parts de l’estat. 

La Senadora Bailac ha agraït la bona acollida que ha tingut per part dels pagesos, especialment ara en el punt àlgid de campanya, i ha acceptat el compromís de traslladar totes aquestes inquietuds als diferents departaments. “Compartim el compromís per fer avançar totes les estratègies que serveixin per garantir el repoblament del món rural, més a les nostres contrades, i treballarem per així sigui traslladant totes les vostres inquietuds tan al govern de la Generalitat com al de l’estat ”. Finalment la senadora els ha animat a seguir treballant per a fer dels pobles rurals pobles vius “amb oportunitats per garantir que tothom pugui desenvolupar-hi els seu objectiu de vida”. 

Aquesta visita està emmarcada en les visites que la senadora està organitzant arreu del territori en motiu de la campanya agrària, per a conèixer de primera mà les necessitats dels sector i posar-se a disposició en tot allò que serveixi per a millorar les condicions de vida dels pagesos. A la visita també hi ha assistit Francesc Pena, representant de la sectorial d’agricultura d’ERC i Gemma Massana, presidenta republicana a la comarca del Segrià.