Cavalcada de Reis:
La vigília del dia de Reis es fa la cavalcada. Acompanyats pel patges Reials que arriben amb cavall venen els Reis Mags de l’Orient a repartir il·lusió al més petits.
Desprès de donar la volta pel poble es fa l’Adoració de Jesús a l’Església i es va al local social on es reparteixen tots els regals.
Per a fer possible aquest acte hi participen la majoria de joves del poble, que són els encarregats de l’organització.

reis.jpg

Sant Antoni:
Es una de les dues festes patronals del municipi, se celebra el dia 17 de gener, s’acostuma a fer tres dies de festa.
La vigília es fa un espectacle de varietats, una pel·lícula o bé una obra de teatre. En acabar s’acostuma a fer una sessió de disco mòbil per als més joves.
El dia del patró es fa una processó per tot el poble amb la imatge de Sant Antoni acompanyada per l’Orquestra que més tard farà sardanes al local social. La Missa es fa cantada per la Coral “El Roser” de Massalcoreig.
Per aquesta festa, que nosaltres l’anomenem la festa major d’hivern es fa un concurs de “botifarra” al bar del poble. Tots els matins hi ha esmorzar per a tothom a la foguera del costat del local social.
Sempre hi sol haver dues sessions de ball una per la tarda i l’altra per la nit i algun espectacle d’animació per als més menuts.
Tots els actes són gratuïts per a tots els forasters que vulguin gaudir de la companyia dels massalcoretjans.

SANT ANTONI 2024.jpg


Festa de les Dones:
Normalment la segona quinzena de febrer. Es fan dos dies de festa organitzats per les dones solteres i casades del poble.
El divendres es fa una sessió d’escala hifi (funció) en la qual hi participen les noies i dones del poble.

El dissabte es fa una Missa en honor a Sta. Àgata i Sta. Apol·lònia, es beneixen el que nosaltres anomenem pans (coques grans) i es reparteixen per tot el poble. Desprès es fa un cercavila o el que en podríem dir una rua de carnestoltes ja que tothom va disfressat.
Per la tarda es repeteix la funció i desprès es fa una sessió de ball. Per la nit es fa un ball de disfresses amb ressopó i molts premis.
El preu és de 5 € per a les dues sessions de ball i 3 € per cada sessió de funció.

festa les dones 2024.jpg

Diades Culturals:
Durant els caps de setmana del mes d’abril i/o maig (aquest any s’ha tingut que passar al mes d’octubre per obres al local social) es fan les diades culturals.
S’acostuma a fer alguna xerrada per a tot el públic adult en general: agricultura , medicina, meteorologia etc..
Exposicions, teatre, cinema a la fresca, activitats per al més petits.
Trobada de puntaires (organitzada per les mestresses de casa).
Tirades de bitlles, demostracions de karate, concerts de cant coral.
Quasi bé totes les activitats que es fan durant les diades culturals estan organitzades per les diferents associacions que existeixen al municipi.
Són actes totalment gratuïts.

Setmana Santa:
Es fan tots els actes propis d’aquests dies, celebració de la Passió del Senyor, viacrucis pel Calvari, però a Massalcoreig es molt rellevant la processó del silenci (divendres Sant per la nit) es seguida amb molta devoció per tots els habitants.

Sant Joan:
A l’igual que en moltes altres poblacions de Catalunya, la nit de Sant Joan es fa una revetlla popular amb coca i moscatell per a tots els assistents. Fa uns anys aquesta nit s’escollia, entre les noies del poble, la que seria pubilla durant tot l’any, actualment aquest acte s’ha passat a la vigília de la Festa Major d’estiu. Actes gratuïts.

santjoan.jpg

Sant Bartomeu:
Es l’altra festa patronal de municipi, se celebra el dia 24 d’agost , s’acostumen a fer 5 dies de festa(podeu veure la programació de tots els actes a l’agenda).
La vigília es fa la coronació de les pubilles i l’elecció del massalcoretjà de l’any, una sessió de ball i a la matinada alguna actuació de cara al jovent.

El dia del patró es fa una processó que a l’igual que a l’hivern va acompanyada per l’orquestra que més tard farà davant del bar un ball de vermut. Es una bona ocasió per escoltar la coral “El Roser” ja que és l’encarregada de cantar la Missa.
Cinc dies de festa donen per a fer molts actes entre el més destacats: sessions de ball de tarda i nit, cucanyes per als petits, parcs infantils, concert per al jovent, ginkames, futbol sala, sopar popular, guerra d’aigua , escuma... actes totalment gratuïts per a tots els forasters.
Un mes abans de la festa major es convoca un concurs de cartells anunciadors de la festa. El cartell guanyador serà la portada del llibre de la festa major i serà el dibuix que es posarà a la samarreta que tots els anys es fa per a commemorar la festa i que es pot comprar a l’Ajuntament.

69115645_350974835811629_6458824626347704320_n.jpg

Festes de Nadal:
S’intentarà recuperar la representació d’ Els Pastorets .
El dia Sant Esteve a l’església es fa un concert de nadales a càrrec de la coral “El Roser”. Per la nit es fa una sessió de ball. Actes gratuïts.

nadal.jpg

Cap d'Any:
Organitzat en col·laboració amb les mestresses decasa.
Sopar al casal social i sessió de ball. El ball es gratuït, el preu del sopar el posa l’associació de mestresses de casa que són les encarregades de reservar places.